Campionatul National de DUATLON 2014 – Stafeta

Apr 15, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Chiar daca nu pedalez, ma bucur sa pot lua parte la competitii de Duatlon si Triatlon, in proba de Stafeta. De cele mai multe chiar cu clasari fruntase.

Dupa 2 duatloane marca PEGAS, in Parcul Tineretului si la Buftea, imi potolisem pofta de stafeta la Duatlon. In plus imi spuneam ca e cazul sa particip la un campionat natioanl, chiar daca accesul era permis si amatorilor. Insa n-am put rezista tentatiei si m-am inscris pe ultima suta. Alaturi de Ionel Duta am format echipa Time Trial Running la proba de Stafeta – Campionatul National de Duatlon (30 Martie 2014).

Venind dupa 2 crosuri de 10Km (Old Town Race – sambata, respectiv Crosul Padurii – duminica dimineata, nu aveam decat sa-mi adun ultimele puteri. La efortul alergarii se adauga si lipsa somnului. Atmosfera frumoasa nu mi-a putut risipi incordarea. Eu aveam sa incep si sa inchei stafeta. La prima alergare au fost 4 ture de circa 1,15Km. Stiam clar ca nu am bateriile pline, insa am reusit macar sa mentin ritmul. Am terminat destul de “zdruncinat” si am predat stafeta lui Ionel, pe pozitia a IV-a cu sanse mari sa urcam in clasament. Am mers in zona de statrt unde ciclistii faceau intoarcerea. Ionel a intrat in tura 2 (din cele 3), dupa care am plecat sa ma pregatesc de ultima alergare.

Aflat zona de tranzit am remarcat o schimbare la varf, in proba de stafeta. Echipele se tot schimbau si incepeam sa-mi fac griji pentru colegul meu. Ma gandeam doar la o cazatura. Imi parea rau sa abandonam. Dar a ajuns intr-un final. Am plecat in tromba. In cele ultime 2 ture m-am simt ceva mai bine. Am terminat epuizat. Locul 11.

Din pacate Ionel a parcurs cu 1 tura in plus. De mult n-am mai vazut pe cineva atat de afectat de o astfel de situatie. Nu ramane decat sa refacem echipa si sa ne luam revansa. Faptul ca am incheiat cursa, pentru mine e o satisfactie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *