Campionatul National de Alergarere Montana – Masters / Cocarastii Mislii – 16 Iulie

May 26, 23 • OtherNo CommentsRead More »

In ciudata orientarii mele catre ultramaraton, in ultimii ani, o mica-mare placere ramane pentru traseele montane relative scurte (pana in 15 km). Am avut multe satisfactii in astfel de alergari si marturisesc ca in astfel de situatii placerea alergarii se simte 100%.

Am profitat de o astfel de ocazie in cadrul Campionatului National de Alergare Montana pentru veteterani (16 Iulie 2022), desfasurat intr-o zona zubcarpatica frumoasa si avand startul la Baza Sportiva “Stejarul”, Cocarastii Mislii. Traseul a masurat 11,8Km. A fost de altfel prima mea participare la un concurs national de trail pentru veterani.

Acest eveniment, realizat de catre organizatorii SUBCARPATI TRAIL RUN, a luat pratic partile bune atat de la un concurs de trail running, cat si de la o competitie pentru veterani.

Nu mi-am facut planuri prea mari. Tot ce mi-am dorit a fost sa alerg cat de tare ma tineau puterile. Si am reusit asta in mare parte a traseului. Comaprativ cu o cursa de ultra am simtit ca zbor, totusi viteza nu a fost atat de mare cat am crezut eu. Am fost depasit usor de alergatori de la categorii superioare de varsta, inclusiv de “vecinul” Adian Angelescu. Senzatia finala a fost acea de energie si voie buna.

Pentru palmaresul personal si al clubului CS MISCAREA CFR am reusit si o clasare fruntasa (Locul II) la categoria 40+. E drept, dintr-o eroare a arbitrilor am fost urcat pe podium pe locul 3. Dar nu a fost mare suparare. Ulterior s-a reglat totul.

Asadar, a fost io experienta chiar mai placuta de cat ma asteptam. Intre o multime de ultramaratoane, am avut ocazia sa aflu cum mai “stau” ci cu viteza. Pe viitor mi-as dori un timp mai bun pe traseul cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *