Campionatele Nationale de Atletism in Sala – Etapa Finala

Feb 15, 13 • Photo, Running1 CommentRead More »

CN de Atletism in Sala / Cupa de Cristal

In urma cu 15 ani urmaream cu interes si placere stirile sportive despre competitiile nationale de atletism, in sala. Inca nu incepusem sa alerg. Dar eram mare fan al atletismului neratand (la TV evident) niciun campionat mondial, european sau Golden League. Intre timp mi-am ocupat timpul cu multe activitati sportive unde ,neexceland in tehnica, ma bazam pe conditia fizica. Intr-un final am ajuns sa alerg maratoane si chiar ultramaratoane.

De anul acesta sper sa-mi formez un nou obicei: vizionarea de la fata locului a competiilor oficiale (nationale si nu numai) de Atletism, in sala si pe stadion.

In week-end-ul 9-10 Februarie, laSala de Atletism din Complexul Lia Manoliu, s-au desfasurat Campionatele Nationale de Atletism Indoor (Etapa Finala), contand si pentru Cupa de Cristal. Am prins doar ultimele intreceri: 3000m (M), Stafeta 4×2 tururi (M/F), Saritura in lungime (F) si ┬áSaritura in Inaltime (F). Printre spectatori am regasit si un grup de prieteni si (totodata) alergatori amatori si legitmati. Si de data aceasta sustinerea a fost pentru Cristian Lutic. Cu toata concentrarea si suferinta din timpul cursei, Cristi auzea fiecare incurajare. Am remarcat din nou cursa lui de revenire. Printre alergatorii de la 3000m am recunoscut alti sportivi (Nicolae Soare, Andrei Stefana, Ion Lica etc). Au fost 2 curse (serii) extrem de spectaculoase. Intre timp priveam si catre proba de Saritura in Lungime (F). Cateva imagini:

Asemenea ┬áprestatiilor in sine (alergari, sarituri etc), momentele de pregatire, de concentrare si de revenire ofera imagini impresionante. Diferenta dintre simpla pasiune (sportul de placere) si performanta “se vede” si “se simte” in fiecare gest si in fiecare pas al sportivilor. Nu te poti abtine sa nu-i admiri si sa crezi ca dintre ei vor “rasari” noi campioni de talie mondiala, ai atletismului romanesc.

One Response to Campionatele Nationale de Atletism in Sala – Etapa Finala

  1. Cristian says:

    Intr’adevar,a fost greu,dar fiecare incurajare m’a impins catre linia de finish mai ales in momentele dificile in care plateam pentru inceputul prea rapid. Multumesc din nou si spor la antrenamente !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *