Balkan Charity Challenge 2014 – emotii in alergare

Nov 21, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Balkan_1

1000Km Balkan Charity Challenge parea un proiect nebunesc, dar iata ca a juns la 3-a editie. In 2014 trei super eroi au parcurs pe bicicleta si in alergare intreaga distanta. Lor li s-au alaturat alti eroi (cu distante ceva mai scurte). Anul acesta  am tinut mortis sa ma alatur aventurierilor (carmuiti de Stan). M-am inscris pentru ultima etapa (Daia – Bucuresti).

Desi este un eveniment caritabil, am dorit in primul rand sa fiu alaturi de cei care au pedalat si au alergat timp de 11 zile. Am apreciat si efortul voluntarilor (sarcina la fel de grea). In plus, un ulta-maraton in timpul saptamanii de lucru parea ceva ce mi se potrivea (dupa Utramaratonul “Pe aici nu se trece” – 72Km).

Balkan_2Am parcurs distanta unui maraton alaturi de Andrei Rosu, intr-un ritm foarte lejer, “stand” la povesti. Si ce povesti… Concluzia? Alergarea face bine la creier si imbunatateste stilul de viata! Dar nu despre noi a fost vorba…Am urmarit din “umbra” grupul. Ii priveam cu respect. Corpurile lor spuneau adevarat povesti. Si inca rezistau.

Alergarea pe soseua europeana a decurs minunat. In oras aceasta a parut interminabila. Dar am avut o surpriza frumoasa. Ne-am oprit din alergare pentru a planta copaci (Gingko Biloba si Sequoia) in curtea unei scoli. Pana la finalul ultimei etape s-au alatura grupului alti alergatori, multi dintre ei fiind participanti in primele zile ale caravanei. Finalul, unul emotionat. Mica receptie de dupa i-a scos in evidenta, asa cum e normal, pe toti cei implicati. Felicitari tuturor!

PS: Ultima etapa a masurat 59Km!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *