Alergarea “Mos Craciun” – 24 Decembrie 2011

Dec 27, 11 • RunningNo CommentsRead More »

 

Ca un veritabil Ren al mosului am forjat cei 109 cai putere ai saniei Mosului, din Chiajna pana la Tineretului, la o ora la care de obicei incerc sa ma trezesc spre a merge la munca. In timp ce schimbam hainele de Metropola preocupata de caltabosi si sarmale la portbagajul saniei, am zarit un alt ren zgomotos (furase clopotelul de la stana) pe numele lui de scena “Conu Mila”. Am telegrafiat renului Grossman sa mai aiba putintica rabdare, am imbracat super mantia si am ajuns (ultimul) la parcela de intalnire a renilor; printre ei care l-am intalnit si pe Mosul accidentat.

Restul e CANCAN.
Dar….mi-am implinit un vis mai vechi si anume de a racola niste jandarmi, care sa ne escorteze; am urcat pe scena din Cijmigiu intr-o viteza care i-a derutat chiar si pe paznici, si am traversat centrul pe culoarea Rosu, asa cum faceam odata, cu tovarasul Axon, pe vremea cand nu prea exista urma de maratoane sau “alergari in grup” prin Bucuresti.

Cam aceasta a fost reactia la cald, dupa o alergare inedita, dedicata lui Mos Craciun si desfasurata in Ajunul Craciunului (24 Decembrie). Ideea a pornit de la Florentina Florea, sefa “Detasamentului” de Alergare din Parcul Tineretului. Fiecare participant era invitat sa poarte costum de Mos sau de Craciunita sau macar un accesoriu . Startul era stabilit la intrarea in Parcul Tineretului (colt cu Liceul Sincai) si urma sa alergam si prin oras.

La plecarea Mosului si a Renilor am numarat 16 bucati. Dupa o Tura si un sfert prin Tineretului (unde nu puteam speria pe nimeni, pentru ca era pustiu) si dupa ce ne-am despartit de singurul Mos (Melcul Vijelios) am ajuns in Parcul Carol unde ne astepa acelasi Mos pentru poze. Tot acolo, grupului i s-au alaturat si Izvo-Runnerii Cosmin Rogoveanu si Adrian Iancu. Dupa mici negocieri am pornit  spre Palatul Parlamentului si am ajuns in Parcul Izvor. Alte poze si acolo, spre disperarea lui Mihai Petrov. Am bifat chiar si al 4-lea Parc: Cijmigiu (era deja un fel de Record de Parcuri).

Si, ca sa atragem si mai mult atentia asupra nebuniei noastre, am ajuns la Piata Universitatii (am intrat chiar si in Pasaj), la Piata Unirii si inapoi in Tineretului.

Eu unul am alergat cca 16 Km. Accesoriile mele au fost: Caciula de Mos Craciun, Mantia Mosului si ¬†coarne de ren (pe care le-am tinut in maini). A fost o alergare faina, intr-o atmosfera frumoasa (marca Ro Club Maraton) si cred ca acesta a fost doar inceputul pentru o serie de alergari tematice: urmatoare “nebunie” – alergare in Parcul IOR pe 1 Ianuarie 2012, ora 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *