Alergare si culoare – The COLOR RUN in ROMANIA

Nov 8, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Alergarea e o pata de culoare in viata voastra? N-ar fi binevenita o pata de culoare si in alergarea voastra? Sau mai multe pete? Sau puncte sau dungi? Sau o opera de arta pe tot corpul, din cap pana in picioare. Pai da, nu sunt ei alergatorii niste artisti pana la urma? Din primavara lui 2014 vom avea ocazia si in Romania sa participam la cursele numite THE COLOR RUN. Alergare lejera si veselie mare. Competitia va fi nu pentru cei mai rapizi si pentru ce colorati alergatori.

Sincer eu sunt un sustinator puternic al competitiei, al clasamentului. Astfel exista motivatie pentru antrenament de lunga durata si pentru continuitate. Competitia pentru mine este distractia maxima. Dar include si ceva suferinta. Totusi nu cred ca as reusi sa scot din casa prea multi oameni cu astfel de argumente. Nici daca le-as spune ca uneori alerg prin ploaie si noroaie sau ca ajung la Finish murdar din cap pana in picioare si fericit (totodata).

Un festival al alergarii si al culorii ar avea mult mai multe sanse de a oferi o zi minunata: alergatorilor incepatori, oamenilor dornici de miscare, dar care se tem de competitie; copiilor ai caror parinti vor sa testeze la maximum noua masina de spalat, amatorilor de body-panting, studentilor la Facultatea de Arte, design-erilor de moda, microbistilor interzisi pe stadion din cauza fumigenelor si tot asa. Iar acest “festival” va fi THE COLOR RUN care se va organiza in 2014 in mai multe orase din Romania.

 

In continuare, gasiti mai multe detalii despre acest concept si eveniment:

The Color Run – cunoscută și drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea.

Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracția nebună, The Color Run este o cursă necronometrată de 5 km, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Distracţia continuă şi după  încheierea cursei, cu un uriaş festival unde folosim din nou pudră colorată din belşug, pentru o explozie de fericire şi experienţe memorabile, fără a mai pune la socoteală milioanele de combinaţii de culori intense. Credeţi-ne, este cea mai tare petrecere post-5k din lume!

Avem doar două reguli, uşor de urmat:

  1. Începe cursa în haine albe.
  2. Treci linia de sosire scăldat în culori.

The Color Run a luat amploare odată cu lansarea sa, în ianuarie 2012 şi  a crescut de la peste 50 de evenimente şi 600.000 de participanţi în 2012 la mai mult de 100 de ediţii şi peste un milion de alergători în 2013. Din 2014 The Color Run vine şi în Romania.

Fii sănătos. Fii fericit. Fii tu însuţi.

Sănătate

The Color Run înseamnă distracţie şi energie pozitivă însă evenimentul promovează şi un stil de viaţă sănătos. Mai mult de 60% din participanţi aleargă aici o cursă de 5 kilometri pentru prima dată în viața lor, iar evenimentul contribuie la promovarea interesului pentru îmbunătăţirea stării de sănătate si a stilului de viaţă activ.

Bucurie

„Considerăm The Color Run ca fiind ”Happiest 5k on the Planet” pentru că evenimentele noastre aduc laolaltă prieteni şi membri ai familiei într-un spaţiu unic, sănătos şi distractiv”, a declarat Travis Snyder, fondatorul The Color Run. După ce sute de mii de participanţi i-au trecut linia de sosire, descrierea pare mai mult decât potrivită.

Originalitate

Participanţii provin din medii demografice foarte variate şi la fel variază şi motivele pentru care iau parte la cursă. Fără învingători sau timpi oficiali, The Color Run este deschisă tuturor  – copii de 2 ani sau bătrâni de 80, persoane care aleargă pentru prima dată şi atleţi profesionişti deopotrivă.

 Alţii participă în memoria unor persoane dragi care au trecut în nefiinţă sau care se luptă cu boala. Mulţi dintre ei aleargă din dragoste, iar The Color Run™ a condus până acum la 10 cereri în căsătorie şi o nuntă. Deci, fie că eşti alergător amator sau atlet olimpic, cei 5 km ai acestei curse vor reprezenta cea mai colorată cursă a vieţii tale, şi cea mai memorabilă!

Susţinerea comunităţii

The Color Run este o organizație cu scop lucrativ, însă îmbrăţişăm oportunitatea de a colabora cu organizaţii nonprofit, de a contribui la eforturile deosebite ale acestora în comunitate şi de a promova cauzele pentru care ele militează. Din 2012, The Color Run  a reuşit să strângă donaţii pentru mai mult de 80 de organizaţii nonprofit locale şi naţionale.

 

Site-ul oficial al The Color Run Romania este www.TheColorRun.ro , iar pagina de facebook: https://www.facebook.com/TheColorRunRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *