200Km in antrenamente pe luna Octombrie 2013

Oct 26, 13 • Time Trial Running4 CommentsRead More »

“Cati Km alergi pe luna?” sunt intrebat uneori. Mi-e greu sa raspund. Nu pentru ca nu as stii. Dar nu vreau sa influentez gresit alti alergatori. Eh, dar pana la urma e doar o intrebare. Am un “contoar” care uneori abia se misca, alte ori se invarte binisor. In perioada mai rece, cand si competitiil sunt mai putine, antreenamentele au volum (cca 130Km/luna). In perioade supraincarcate cu competitii, in special vara, nu ating uneori nici 50Km pe luna. In aceste situatii, efortul mare e sa ma abtin de la antrenamente, pentru recuperare.

Pentru ca imi prag “tintele”, pragurile, bornele (etc) mi-am propus sa ating cifra de 200Km alergati intr-o luna (unii amatori 200Km alearga minim 200Km pe luna in pregatiri). Am profitat de locatie si de timp chiar in aceasta luna (Octombrie) pentru alerga alerga 200Km. Majoritatea alergarilor au fost intre 10 si 15Km si la un tempo scazut. Am acumulat multi Km “descoperind” zona orasului Bad Oeynhausen (orasul si satele din jur). Cea mai mare distanta alergata pana acum intr-o luna a fost 193,7 Km in Martie 2011, perioada in care m-am pregatit pentru primul meu maraton de sosea (Maratonul International Cluj 2011).

Actualizare: 249Km alergati in luna Octombrie.

4 Responses to 200Km in antrenamente pe luna Octombrie 2013

 1. Mihai says:

  Te referi strict la kilometri alergati in afara competitiei?
  In august si septembrie 2012 cred ca ai alergat mai mult de 200 in total!

  • Simon says:

   Salut! In primul rand iti multumesc ca ai citit acest articol. Nu cred ca l-am promovat pe Facebook sau in alta parte, ceea ce inseamna ca ai intrat direct pe site, sau din alt articol. Intradevar cifra de 200Km se refera doar la antrenamente. Eu asa fac, imi separ antrenanentele de competitii cand e vorba de numar de Km.

   Imi tin si o evidenta personala, in Excel (nici macra nu ma pricep la Excel, dar ma ajuta sotia). La concursuri adun mai usor Km, caci nu pre ratez multe curse (in August 2012 am 200Km numai in competitii, si doar ctiva zeci de Km in antrenamente). Deh, ori una ori alta, in cazul meu cel putin.
   Nu mereu ma mobilizez sa fac numar mare de antrenamente si long run-uri. Ma axez pe alergari scurte si de forte (6-7KM intr-o zi).

   Octombrie 2013 a fost o exceptie. Nu aveam in plan (si nici la indemana) maratoane si nici nu ma pregateam pentru un maraton in perioada imedat urmatoare (Noiembrie). Asa ca mi-am permis sa alerg multi km pe zi, la un ritm lejer (mai mult am descoperim zona).

   Sa ne revedem cu bine la competitii!

 2. Ovidiu says:

  Ai facut o mica greseala: Maratonul International Cluj 2011 ar fi corect :). Si daca tot facem mici corectii, la Crosul Loteriei Romane ma indoiesc ca ai facut 27:24 ptr 4.8 km (locul 60). Cred ca 17:24 e mai aproape de adevar :). Eu am terminat pe 112 parca cu aproximativ 20:30, deci presupun ca 17:24 a si fost :). Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *